TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

kenapa matahari???


nk cerita kisah tentang dua kapel ni..suatu petang ni, dara tanya kat uda, bersembang mengenai cinta dan harapan..

seperti biasa…dara ckp, kalau laa die jadi bunga, yg paling cantik kat dunia ni, apa yg uda nk jadi? uda dgn selambenya jawab nk jadi matahari, walaupon die tau dalam hati dara mengharapkan jawapan macam kumbang or kupu2 yg sentiasa akan menemani bunga itu sepanjang hari..

so, dara kata laa lagi, die nk jadi rembulan..dan uda tetap menjawab matahari. dara pon bengang jer, ape laa uda ni tak romantik langsung, watpe jadi matahari kalau sekadar dok jauh, tak pernah boleh bertemu, tapi uda tetap ngan jawapan die tu.tanak menjadi bintang yg bley teman bulan mlm2.

lastly, dara ckp laa die nk jadi burung laa, sebab bley terbang ke langit biru, jauh di atas matahari.. dan uda masih jawab nk jadi matahari, bukan awan, atau kapal terbang ker..huhu..

dara ni bengang laa kan sebab uda langsung tanak tukar2 jawapan.. tetap nk jadi matahari.. punye laa keras kepala..tak penah nk berubah mengikut dara kalau dara berubah, adekah ini cinta kan? maka saat itu dara pon pergi, tinggalkan uda merenung matahari sendirian..

korang tau tak nape si uda tetap nk menjadi matahari walaupon si dara berubah2? err..bukan ler si uda ni tanak jadi lalang, yg senang mengikut angin..tapi uda ada seba die tersendiri..

saat dara jadi bunga tu, uda nk jadi matahari agar bunga senantiasa terus dapat hidup..sebab matahari kan terus bg smua sinarannya kat bunga, biarkan bunga terus jadi tumbuh kembang cantik.. walaupon matahari hanya dapat tgk bunga dr jauh, dan at last kumbang2 dan kupu2 gak yg dapat bersama bunga..menari2 ditiup angin..ekeke.. ini lah yg dikatakan kasih, iaitu bila kita memberi tanpa syarat, dan tak pernah nk mengharapkan sebarang imbuhan or balasan..hurm.

dan masa dara nk jadi bulan, uda ttp nk jd matahari sebab nk biarkan bulan terus bersinar pada malam hari dan terus dipuja, dikagumi kecantikan die.. walaupon cahaya bulan tu hanyalah cahaya pantulan dr matahari, tapi masa bulan bersinar tu, dan kite ni sebok cakap cantik2, masa tu adakah kite ingat akan si matahari? jadi matahari rela bg cahaya die untuk bulan, walaupon die sendiri tak pernah nk dapat a chance tuk tgk cahaya bulan tu, dan matahari dilupakan jasanya, dan hilang kemuliaannya sebagai pemberi cahaya, asalkan bulan dapat kemuliaan tu.. inilah yg dikatakan pengorbanan, ia menyakitkan tapi sangat layak demi cinta..

dan lastly, masa dara nk jadi burung, uda nk jadi matahari agar burung boley terbang bebas, pergi ke mana bila2 masa dan mathari takkan mencegahnya. .matahari rela biar burung terbang jauh, tapi matahari akan tetap simpan cintanya kat burung. matahari selalu akan ada pada bila2 kalau burung nk pulang kat die walaupon burung tak selalu ada tuk matahari. ini yg di namakan kesetiaan, walau di tinggal pergi dan dikhianati, namun tetap menanti dan tegar untuk memaafkan. jadi uda tak pernah menyesal jadi mtahari untuk dara..

2 comments:

aku hUnNy (^_~) said...

sweet nye..:)

Miss SwEeTFoResT said...

hehehe..tue la..sweet je kn..ssh owh nk cr laki cmtu.. ^___^
tp ucuk kite the best..
huhuhu..

Total Pageviews