TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

tutorial...


ceyh2...rini cam nak wat tutorial lorh..pasal tadi my supervisor merangkap abg kesayangan si ucukku tue suruh aku buang virus len.js kat my pc..jadi aku pon berpeluh2 nak mencari jalan penyelesaian die..ceyh2..ayat..huh..sengal..hehehe..ok2..back to the future..aku pon search la kat google..then aku jumpe la tutorial nie..ingat nak kongsi kat korunk yang punyer masalah yang same..ne tau kan..hehehe..

keyh virus nie serang kat internet explorer korunk..nak tunjuk xde plak pic die lupe lorh nak amik..bile bukak IE nanti kat atas title tue ada tulis camni
CONTOH > BLOGGER: .:SEMUA TENTANG AKU:. -CREATE POST - WINDOWS INTERNET EXPLORER - LEN

nie bermakne iE korunk di jangkiti virus len..x ku tau maksud len tu..huhuhu..memang name die camtu kot..hehehe..keyh2 kalu terjadi kat korunk just follow je step yang aku bagi kat bawah nie..

first g kat button start > run (pastu klik la run tue)



second korunk taip regedit > enter



pastu ade kuar satu paparan korunk cari HKEY_CURRENT_USER



pastu korunk cari software



cari microsoft



cari internet explorer



klik pada main > pastu kat kotak sebelah tue ade kuar banyak2 title kan..korunk just scroll ke bawah cari windows title..korunk klik kat die > pastu klik kanan dan klik delete..xpat nak tunjuk la coz pc aku da clean..


pastu pe lagi close la paparan tue dan restart..pas restart korunk try la bukak IE tengok de lagi x perkataan len tue kat title atas..kalu de lagi try wat balik..kalu xde korunk da berjaya hapus kan seekor virus yang sebok+menyemak dalam korunk nyer pc..


tue je la tutorial yang aku nak sampai kan kat korunk..ceyh2..hehehehe..kalu de yang silap korunk tegur la..aku nie bukan pandai sangat..skit2 bleyh la..

*tutorial nie untuk pc yang dijangkiti+diserang virus len je tau..

20 comments:

lea said...

owh
bagus sweet share ilmu
hehe

cikYANchoco said...

weyh.. thx aja ak taw :) syg ko lebih doe !

SwEeTFoResT said...

lea->hehehe..sharing is caring.. sweet pon try2 je..hehehe..

LYA said...

HEBAT !
lya x reti owh bab2 ni

SwEeTFoResT said...

cikyanchoco->hikhikhik...yeyeeye.. de org syg aku..hehehe..xpe lorh.. kite kn same2 kne bende alah nie..hehehe..nsib bek en encem tue suh kite solve kn..kalu xkite bio je camtu..hehehe..

tue la manusia..kne suh baru nak wat..hikhikhik..aku la tue..

SwEeTFoResT said...

lya->hehehe..x la..ne ebat..men wat je..tu pon kne cr kat google care2 nak wat..baru test wat sndiri..

yAtie -sB- said...

go0d gurl..
share ilmu yg ade ^_^

SwEeTFoResT said...

sis yatie->hehehe.. ^___^

nURmALa mAZLan said...

Terima kasih cikgu

senget said...

ngeh3.. wah homework ni.. nnt mau buat ye chekgu.. ngeh3..

SwEeTFoResT said...

nurmala->hehehehe..same2 ank murid ku.. =P

SwEeTFoResT said...

senget->hehehe..sok chekgu nak tgok..xsiap..kne la.. =P

nadiah_abdllah said...

err....
alamak....
susah2 anta kedai je la naty...
:))
hehe..

Tam said...

wah...hebatnye...
dah start kaco registry gitu.

SwEeTFoResT said...

nad->huhuhu..ala..try dulu kalu xbleyh baru anta kedai..hehehe

ucukk->hehehe..tgok la syg sape..
hikhikhik..nak lawan die lorh =P

milimilo said...

thanx for sharing :)
sgt berguna oke..tp panjang gila..ngeee

SwEeTFoResT said...

milimilo->hehehe..same2..panjang tue sbb de pic skali..patotnyer pendek je..hehehe..

oranglidi said...

wa nak pollow lu.. tapi bimbang ucuk lu tikam wa.

nur nina said...

hi!~ 1st time msuk sini.. =D
em, pe simptom2 virus len tu?
klu wat kat pc yg xkene virus, nnti jdi pape ek?

thanks 4 sharing.. XD

SwEeTFoResT said...

oranglidi->lorh..lu ingat ucukk wa along ke suke suki je nak tikam lu.. =P

nur nina->die xtunjuk kn simptom cme lembab skit la tenet..
kalu pc xkne bende tue xde kat registry tue..kalu nak try wat pon xde masalah..just skip je step last time delete tu..

hehehe..welcome nina..

Total Pageviews