TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

Resepi hari Ini..

olaaa..arini aku cuti..yahooo..hehehe..so aku nak kongsi ngan korang resepi paling mudah dan ringkas sesuai untuk golongan masyrakat yang majmuk..apakah???hehehehe..bende nieyh boleh dihidangkan bile2 mase pon.. jom layan..

ehhh..enteprem plak..huhu..maap2..

okeyh..sediakan bahan2 seperti di dalam gambar yer..

goreng sosej hingga garing..

sambil menunggu..dadar telur dua biji atau lebih..

didihkan air dalam periuk..

inilah rupe sosej yang telah digoreng yer kawan2..hehehe..

apabila air dah mendidih..kite wapkan roti sehingga agak2 lembab..

bile dah agak lembab..kite gelekkan roti tadi supaya leper..gune je pape yang boleh..hehehehe..asalkan roti tu jadi leper..huhuhu..motif leper kan roti : supaya time goreng nanti minyak tak terserap dalam roti..kot lah..aku pon tak tau..main hennnn..je..kehkehkeh..

gelek sampai agak2 leper macam ni yer kawan2.. ^___^

pastu letak lah sosej yang dah siap goreng..kalu nak letak chesse pon bleyh..tapi aku tak letak sebab terlupe..huhuhu..

pastu balutlah..ishhh..balut ke???cam tak kene je ayat aku..hehehe..pape je lah..asalkan korunk paham..kalu tak paham buat2 paham je yer..hehehehe..

pastu campak dalam telur yang siap didadar tadi..

then gorenglah balik..sampai agak2 keemasan..

dah siap..pe lagi tunggu..ngappp lah..hehehehe..selamat mencube..


notadikakiblog->kepada rakyat negeri melaka..selamat bercuti yer..dan kepada rakyat negeri lain..selamat berkerja yer..semuge Allah memberkati hari kalian semua..aminnnn..ehhh..lagi 1..nape aku tak bleyh masuk geng blogger???ade masalah ke???ishhhh...

17 comments:

qellissa said...

peh sedap nya roti goreng hotddog...nak sikit lah..muahahaha

nabilah_2908 said...

roti sausage rupenyer..if golek gitu jer tak payah wap ok gak kn..? :)

nornazliana said...

uit mcm sedap jer..lehh buat nnt..tuk sarapan pg..

|| NaFiRaa || said...

perrghhhh... feberet sis nih!!! sebelom nih x tau buat.. tau beli n makan jek..hahahahaha.. dan2 rasa terliur nak makan~

POSH76 said...

bessnyer cuti.....ni la resepi paling senang & sedap dimakan hehe

SwEetForEst said...

qellissa->hehehe..sile2 amik sorg satu..jgn rebut2 yer..

^___^

SwEetForEst said...

nabilah_2908->hehehe..bleyh gak kot.. ^___^

SwEetForEst said...

sis nafira->hehehe..pe lg sis..blik and buat..lg sedap dr kt kedai.. ^___^

SwEetForEst said...

nornazliana->hehehe..boleyh2.. ^___^

SwEetForEst said...

posh76->cuti mmg best..hehehehe.. yup betul tu..snang gak nk ngunyah sambil tgok tb.. ^___^

Alida Ali said...

Saya suka buat roti roll ni gak...tp lps letak telur letak lak serbuk roti...

-haLi3isa a.k.a L3ha, hsr- said...

fulamak! Mentang2 ler cuti kan. Hahahaha. Sedap.. Wah.. nak cuba la tyme balik umah nnty kan. huhuhu..

Tam said...

mkn megi lg sedap~

SwEetForEst said...

alida ali->hehehe..lom try plak ltak serbuk roti..ntie nk try la..

^___^

SwEetForEst said...

leha->haaaa.wat jgn xwat..ntie pos kt sis skali yer..

^___^

SwEetForEst said...

tam->huhhhh..megi xbek tuk kesihatan..

^___^

sophie said...

terrornye masak!sophie suka nie..Lama x makan.

Total Pageviews