TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

Biskut Raya : BISKUT OREO SWEETFOREST

hollaaaa..salam all..hohoho..adeyhhh sakit pinggang weyhhh..dok buat biskut raya..hehehe..xpe janji puas ati ooo..aku ni memang suker wat biskut2..tapi kalau makan..kureng skit..soo taun ni macam taun2 lepas aku buat kan biskut2 raya tuk abang2 aku..hehehe..bagusnyer adik kan..untung oo dapat adik macam aku..free2 je dapat biskut raya..hehehehe..adeyhh bebel je banyak..biler nak start buat biskut ni???ohohoho..ok jom layan pic..

ehhhh..ehhh..jup korunk nak tau name biskut ni???haaaa tau???camne korunk tauuu???ahahaha..sengal ler aku ni..mesti la tau ann..kan aku dah bagitau kat atas tu..name biskut ni BISKUT OREO SWEETFOREST..pehal SWEETFOREST plak???macam penah dego je name tu...ahakssss..aku saje je buh name tu..sebab biskut ni aku yang buat..sukati aku la nak buh nama ape annnnn..hehehehe...da2 layan je la pic..kang sampai subuh aku membebel..

macam biasa sedia kan bahan2 dia dulu..
 oreo yang telah dikisar halus..
 planta atau majerin atau mentega atau ape jugak adik beradik die..pon boleyh..
 gula yang telah dikisar halus giler..
 serbuk koko yang perlu diayak..
 then planta ngan gula diputar sehingga kembang semangkuk..
pastu masukkan kesemua bahan..gaul sampai sebati..cam biasa la kan..
 sediakan mangkuk ayun ni..
 panaskan oven..
 buat bulat2 then masukkan dalam oreo yang hancur tu..
 then buat la banyak2 pastu pe lagik..bakauuuuu laaa..
haaa..siap daaa..tunggu die sejuk..
 ok..part ni yang paling syiokk..cairkan coklat putih..
 thennnn...pe lagik..contenggggg...
 ishhh..tangan saper ler ni...
 haaaa..hasil contengan tangan kami..cantik???ahahahaha..
 A.I.N????
 waaaaaa...ayam gorenggg..apakah????
 hehehe..xcantik..tapi comel..
adunan kedua...pakai cup wane merah plak..pink nyer da abis..
sooooo...biler dah sejuk per lagikkk..paking je laaaaa..tunggu tuan nyer datang amik..sedap ke???haaaa..itu la persoalan yang sering bermain dipikiran seorang chefffff..ngehngeh..lu pikir la sendiriiiiii...

notadikakibelog->kalau korunk nak resepi penuh..bagitau kat komen yer..

1 comments:

Nurul Fifi Amalina said...

nk resepi pnuh.. siap dgn bape gram bhn sume k. hehe :)

Total Pageviews