TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

Mee Sop Sepanjang Zaman !!! Terbaik Wook !!!

olaaaa...korunk kenal tak mee sop kat dalam gambar nieyh???korunk yang dok area melaka mesti tau pasal mee soup nieyh nieyh kan..sangat lah fofuler beb..siap ade facebook lagi.. kalu korunk berminat nak jadi fan korunk klik je sini..nieyh aku letak skit details pasal kedai nieyh..

Mee sup terbaik sepanjang zaman. Jikalau anda mengunjungi Bandar Melaka, jangan lupa tambahkan agenda perjalanan anda ke Warung Mee Sup Tengkera yang terletak berhampiran Masjid Tengkera. Apa yang menarik di warung ini adalah pelanggan cuma di hidangkan dengan Mee, KuewTiaw atau Bihun Sup sahaja. Hanya tiga (3) juadah rasmi sahaja terdapat disini. Selain itu, anda juga boleh memesan Popiah Goreng untuk dimakan bersama-sama Mee Sup anda. Warung ini beroperasi bermula jam 3petang sehingga habis kira-kira jam 6petang. Jangan terkejut jika anda tiada tempat duduk ketika sampai di sini, kerana boleh dikata warung ini sentiasa dipenuhi pengunjung yang datang dari dalam dan luar negeri Melaka. Biasanya pelanggan akan berdiri dan menunggu sehingga pelanggan lain selesai makan. Apa tunggu lagi, jika anda melawat Melaka, jangan lupa singgah.


parent aku kate dari dorang kecik lagi kedai nieyh dah wujud..aku pon tak tau sejarah mee soup nieyh..hehehe..ade gak aku dengar orang bagi nama mee soup nieyh mee gian..sebab bile sekali korunk makan memang korunk nak lagi..macam aku la..tak cukup 1 mangkuk..padahal sop + tak de rencah banyak pon..takat ayam siat+sayur+cili merah..tue pon dah wat aku tak leh dok diam..hehehe..kalu aku dapat resepi die..memang ari2 aku wat kat umah..hehehehe..haaa..pe lagi..sesape yang nak datang melaka..pastikan korunk singgah sini dulu sebelum balik..kalu tak korunk akan menyesal..hehehehe..

notadikakiblog->esok dengan luse aku cuti..sebab aku g amik test JPJ untuk kereta ngan motor..doakan aku lepas keyh..kalu aku sempat aku terjah blog korunk..hehehe..

16 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

sedappnyer :) terasa lunch nak cari beehon sup pulak :)

eLL said...

time nak lunch ...tgk lak mee sup lg lapaaaaa

Zumie said...

kamu belaja kat ane ek?

SwEetForEst said...

ieda->hehehe..cari jgn x cari..

^__^

SwEetForEst said...

ell->hehehe..saje nak wat perot ell berbunyi lebiyh.. =P

SwEetForEst said...

zumie->sweet pnah blaja kat kolej komunit alor gajah ngan kolej komuniti sabak bernam..nape ek???

xXBeNXx said...

hehehe ain mase ben study kt kolej time sijil dulu sempat gak ben mkn kt mee hoon sup ni sedap gile...bile ain post kt blog ni tingat blik mse ben mkn dulu..

SwEetForEst said...

ben->hehehe..naseb bek ben sempat rase..memang terbaik kan..kehkehekeh..ntie kalu nak makan lagi jangan lupe ajak kite tau..

^___^

-haLi3isa a.k.a L3ha, hsr- said...

ala.. sedapnya~~!! nak satu leh. send kat sabah.. hahaha..

pina said...

waaahhh..sedapnyeeee mee hoon sup....
da lme x mkn nihhh....feveretttt tuh...

gud luck for the test.....aku pon test jpj gak slase dpn..tp moto dulu...kete lom lg...

Mesintaip: said...

Cium bau saja dalam blog ni..heheh
Harap awak lulus dalam test JPJ tu nanti. Lulus, awak kena belanja makan mee hoon. hehhehhh...

ferienza hezra fara said...

cik aien
adoiyai...
tringat time g melaka ri tuh..
nak singgah tmpt ni,tp x dpt..

kempunan~

SwEetForEst said...

leha->hahaha..bleyh2..tapi sis send pic je la..hehehe.. =P

SwEetForEst said...

pina->hehe..meyh la dtg mlk..aku bwk g mkn..

wahhh..chaiyok2 keyh..aku motor xlepas..kete da lepas..hmm..

SwEetForEst said...

mesintaip->hehehe..bleyh2..dtg mlk..tp xleyh blanje..sbb xlulus jpj motor..hehehe.. ^___^

SwEetForEst said...

ferienza hezra fara->laaa..sayang nye..rugi ooo xrase..hehehe..xpe len kali kalu dtg mlk..singgah2 la sni..mmg mantop..hehehe..

Total Pageviews