TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

Tutorial Link Kot..hehehe..

olaaaa..arini aku nak wat tutorial skit khas tuk adik alam maya aku nieyh..hehehe.. yang mana dah tau tu tolong2 lah yer..aku nieyh bukan pandai sangat nak buat tutorial nieyh..huhuhu..okeyh..malas nak stori panjang2 jom kite mulekan tutorial ni..hehehe..cam cikgu plak..kehkehkeh..


1) login cam biase..klik pada new post



2) taip la ayat yang korunk nak cerita kan..tuliskan juga nama yang nak di link kan..

3)klik pada "Edit HTML"

4) taip coding :
contoh:
5) bile dah siap taip coding..korunk klik pada "compose"..cam kat atas tu la hasil die..nama yang telah di link kan..

siap...mudah bukan..hope leha paham pe yang sis tunjuk nieyh..hehehehe..kalu ade cara lain sile bagitau aku keyh..hehehe..sharing is caring right??

CARA LAIN

 1)highlight kan perkataan yang ingin di link..

2) klik pada perkatann "Link"

3)masukkan url..dan klik ok..siap..lagi mudah..hehehe..

tengkiu tu mr

MineMixs

10 comments:

MineMixs said...

Trima kasih cikguu..hehe.
1 lg cara mudah-Highligt perkataan yg nk add link, kmudian klik dekt perkataan link kt sbelah icon tuk upload gamba & msukkan link. slesai..:)

klu dekt sye punya option ada lambang tuk add link sbelah kanan text color.

SwEetForEst said...

minemixs->ouhhhh..lagi snang..hehe..bru tau nieyh..tengkiu yer..

^__^

POSH76 said...

bagus tau tutorial camni for newbies...even me pun bukan pandai naaa hehe

HEMY said...

kadang benda senang utk kita adalah susah utk org lain..share je

-haLi3isa a.k.a L3ha, hsr- said...

hehehehe. thankz atas entry khas nie. hehe. dha boleh wat pown. tenkiu!

SwEetForEst said...

posh76->hehe..sweet pon xpandai gak..tu yg jarang wat tutorial ni..hehehe..kalu salah kang malu je..

^___^

SwEetForEst said...

hemy->yup betul tu..

^__^

SwEetForEst said...

leha->hehehe..bagus2..same2..

^__^

NichKhun said...

hehehe laen kali kalau saya nak request tutorial boley la request kat sini ye.. heheeh

SwEetForEst said...

nichkhun->hehehe..bleyh2 kalu sweet tau..sweet wat kn tutorial..kalu xtau..sweet wat derk je..

^___^

Total Pageviews