TenTaNg Aku!!

My photo
aku adalah aku..aku bukan kau..kau bukan aku..sooo layaaaannnn..

Saya SAYANG Kawan Saya:-

.::BloG TaBikaku::.

TABIKA KEM TERENDAK
meyh la singgah

karipap ouh karipap

ohohhhhh..lame dah aku tak update..ape nak jadi tah la..sian kat blog aku nieyh..tersisih je..huhu..ape bleyh wat..tuan die bizi ngan jawatan baru..huhuhu..korunk tau aku keje pe skang???ahaaaa..mesti tak tau kan..meyh2 aku bagitau..skang nieyh aku keje sebagai....ishhh..tak yah ar bagitau..sebab skang nieyh nak wat entri pasal karipap..bukan pasal aku..hehehehe..so len kali lah aku bagitau keyh..tapi kalu korunk bijak bistari..ahaha..terai lah teka yer..da jom sambung cite..

gaul tepung untuk buat doh die..aha..doh ke orang panggil kulit karipap tu???ishhh..lantak la..haaa time nak gauyl tu masuk lah mentega yang da di cairkan sikit yer..gaul hingga sebati yer..cam biasa..pakai je tepung gandum cap suke ati korunk..heheh..

bile da sebati..bia je kat tepi..senang kan...kite wat die nye inti plak keyh..

potong kentang ngan bawang besar..potong segi pat yer..tapi kalu nak kelainan skit..potong la segi tiga ke segi bulat ke..ahahaha..

then..goreng kentang dulu..pastu kua kan..buh dalam bekas..letak tepi..

amik ikan dalam tin sardin dan goreng hingga agak sedap dipandang..

kuakan ikan goreng plak cili..okeyh..cam biase..korunk dah terror kot..hehehe..

masukkan sume bahan..tunggu sampai kering keyh..

sediakan barang2 tuk mengelek..aha..bukan gelek cam inul tu yer..huhu..

haaa..gelek..jangan tak gelek..huhuhu..ade ke dalam gambar tu???

buh inti..kalu nak banyak..buh la 1 mangkuk pon bleyh..tapi tu bukan karipap name nye..uhuhhh..ape yang aku ngarut tah la..

potong lebihan tepung..

claim la tepi2 tu..cam claim kat baju tu..ahahaha..

see..cantik kan..tapi nieyh bukan aku yang buat..ahahaha..

then pe lagi tunggu..goreng je la..ahahaha..

aha..pe lagi..makannnn la..ahahaha..


notadikakiblog->perhatian..kali nieyh bukan aku yang jadi chef..hehehe..aku just jadi potograper je..sambil2 tu aku belajar wat..len kali nak wat tuk my laki plak..ahahaha..so kredit tuk chef aku..kak long..sedap kak karipap tu..len kali terai kite nye plak yer..hehehehe..thanks aja..len kali aja len plak yer..dari anak murid mu..yang comel..ahaaa..

13 comments:

kitatauke said...

wowww...karipap sardin...yumm..yumm

Fahim 'n Alin said...

sedapnye!
cam susah je nk wat gentelan kat ats kawipap 2

vanilla popsicle said...

aku gila karipap!!!! :D

-haLi3isa a.k.a L3ha, hsr- said...

hahah. sedap nya tu sis. lepas nie wat tuk sy sekali yer. hahahha..

SwEetForEst said...

kitatauke->hehehe..1 singgit tau..hehehe..

^___^

SwEetForEst said...

fahim->ahahaha..mmg susah..bnyak kali sweet blaja..jahanam karipap tu jd nye..hehehe..

^___^

SwEetForEst said...

vanilla popsicle->hehehe..meyh la blaja wat..ntie ari2 bleyh mkn smpai gile..hehehe..

^___^

SwEetForEst said...

leha->hehehe..mmg sdap bleyh je leha..untuk leha pe je sis bleyh msak kn..ehehehe..

^___^

Alida Ali said...

rajinnya bt karipap...bg la resepi..

SwEetForEst said...

alida->hehehe..resepi die ekot gambar..snang je kak..

^___^

kitatauke said...

1=sehengget??makan 2bijik..kompom menyandar ni...:)

SwEetForEst said...

kitatauke->ahahaha..tu la pasal..

^___^

sophie said...

Karipap sardin my fav!

Total Pageviews